Friday, 13 June 2014

Emergency Couple

Assalamualaikum,...
Ni  la gara2 aritu tido lewat sbb nak siap kn jahit shawl...hehehe pastu tetibe takle tido terus tgk tv...tertukar channel 601 di HyppTV..haahhaha terus plak tersuke tgk channel 601...
channel 601 hyppTv ni byk cerita Korea...so cerita yg menarik tu ialah Emergency Couple...hehehehe

hehehe mula2 mcm xminat sgt nak tgk channer Korea ni..tp bile tgk episod 1st cite ni menarik la plak..mase tu rupenye siaran ulangan ingt kan cite tu disiarkn kol 1am...hahahaha...1st2 je dh ade adengan2 yg kelakar...kesian pun ade macam2 la...cerita ni masih on lagi skrg baru episod 16...smpai episod 20 kot hahaha lupe...every Monday & Tuesday kol 10pm di Hypptv Channel 601
 
 
Emergency Couple ni mengisah kan sepasang pasangan kekasih..Oh Chang Min (lelaki) ngn Oh Jin Hee(girl) berkahwin di usia muda...awl 20an...Oh Chang Min ni medic student & Oh Jin Hee ni dietitian kat Medical School tmpat Chang Min study....terserempak mase Chang Min nak tolong sorang student perempuan ni jatuh pengsan...start dr situ diorg jd rapat...
Perkahwinan diorg ni mendapat tentangan hebat la dr keluarga terutama keluarga Chang Min...
Chang Min ni dr keluarga kaya...ayah die, pakcik makcik semua doktor..Jin Hee ni dr family biasa je xsusah sgt xsng sgt...so kluarga Chang Min rase Jin Hee sgt2 la xsesuai tuk Chang Min...So family Chang Min..sekat duit belanja...Chang Min pun terpaksa drop jd medic student bertukar jd penjual ubat heheheh
lame2 Jin Hee pun stress diorg gaduh hari2 pastu cerai...kwin dlm setahun je...
Chang Min pun further study medic kt US..Jin Hee pun trus kn hidup cm biasa...Jin Hee try jgk dlm bidang kedoktoran sbb die nk tau best sgt ke jd doktor...hehehe
 
6 tahun selepas itu
 
 
 
 
Chang Min pun intern kt Kampung Halaman die..cam ala2 housemanship ah klu kt Malaysia ni..heheheh...diorg internship kat Wusho Hospital..kebetulan Ji Hee pun intern di Hospital yg same...
1st registration mmg sgt2 kelakar...
hahahhahaha..sbb mereka bertemu kembali selepas 6tahun utk bekerja bersama di Hospital yang sama dlm wad yg same selama 3bulan...iaitu Wad Emergency
hehahahah
 
 
 



 ni...adik perempuan Jin Hee, Oh Jin-ae...hehehe dgn anak lelaki Jin-ae, Gook hehehe...
si Jin-ae ni curi cincin kawin Jin Hee sbb nak duit beli gitar...hahaha die ni suke menyanyi...hahahaha


 
Scent of Flower
kkot hyanggi ganayo eodiseo nanayo
yeogin kkochi eobtneunde
geudae bakke eobtneunde
gibuni johayo maeumi pyeonhae jyeoyo
gyesog nareul geureohge
ppanhi chyeoda bwa jwoyo
ireon na cheoreom geudaega
utneun moseub bogo shipeoyo
ajig hanbeondo utji mothaetjiman nan
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega piryo haeyo
yeonpireul deureoyo
geudaereul geuryeoyo
igeot bakke aneunge
hal su itneunge eobseoyo
tto isseulkkayo?
geudaereul wihae naega
hal su itneun il
algo shipeoyo naege allyeo jwoyo
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega piryo haeyo

English Version
Scent Of Flower
I smell a flower, where is it
coming from? There are no
flowers here, there’s only you
 
I feel good,
my heart is at peace
Keep looking at me like that
Like me, I want to see
you smiling. Although I
haven’t smiled yet
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love
I hold a pencil and
I draw you out
There’s nothing
I can do but this
Is there something else
I can do for you?
I want to know,
please tell me
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love


Scene ni mase baby Gook kena injection sbb kena jangkitan ape ntah..sedih jgk time...episod berape eik lupe hhehehehe

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete