Tuesday, 9 September 2014

sofina2.1 finale

Alhamdulillah
akhirnya sampai jugak beg sofina 2.1 yg dinanti2 selama ni...hahahah ayat macam menanti kelahiran anak sulung la plak kan..heheheh suke suke suke

tak sangka la plak tetibe baru teringat order 5 beg rupenye huhuhu patutla gaji bulanan aritu tak mencukupi ....eeemmm tapi seronok dpt bag baru...dh takyah shopping bag setahun hahahaha ye ke..bolel caya ke??

eemmm bile tgk2 balik beg sofina2.1 finale ni biasa je...tapi smart la..besar..bole diisi dgn brg yg agak byk la...kot2 nk travel sehari bawak beg ni pun ok je...cume ye la..jgn la buat lasak sgt....ofcourse la bole rosak la beg ni....

design die smart...klu gmbo mmg nmpk elegant...ade gaya tersendiri....
button warne gold tu yg menaik kn seri beg ni hehehehhe bile match ngn blue black with button gold color....perghhhhh super partner la org cakap....gmbar beg biru takde sbb tak beli heheheheh poyo tak beriya explain kat atas....



Tuesday, 1 July 2014

Ramadhan Kareem



 
Selamat menyambut Ramadhan semua...
Alhamdulillah menarik rase sejuk je mata bile tgk opismate dh pakai tudung Alhamdulillah...suke sgt
1st time pakai tudung pakai shawl lak tu...kemas..sgt2 comey..ok la kan...bagusnye persediaan die..terbaek ah...tetibe nak suh die ajar cara pakai shawl hehehehehe
 
kkdg kite tak tahu kan rezeki kite Allah bg bagaimanakan...
ada yg rezeki pada anak2...ade yg pada kesihatan dan kkdg ade jugak pada wang ringgit...hehehehe ape2 pun bersyukur la pada ape yg kite ade...selalu mengingatkn diri walaupun kkdg lupe je huhuhu
 

Tuesday, 17 June 2014

stokin Kaki dan stokin tangan

 
rase macam seronok kan bile keluar rumah kite rase lebih secured...mcm mane..klu kite bertawakal kepada Allah...baca doa naik kenderaan...bertawakal..in Shaa Allah, Allah sentiasa di sisi kite...
bile nk kluar rumah tu..berpakaian lengkap menutup Aurat sopan...baru la selesa kan...ni klu kluar pkai seluar ketat pastu tudung pun pendek mst xselesa...pernah last weekend sy g beli brg2 dapur ye la dekat2 nk bulan Ramdhan kn...dis week nak balik JB plak...takut xsempat...k la sarung seluar slack pastu t-shirt..
seluar slack tu melekap ke kaki tau mmg cm xselesa...rase cm xpakai seluar huhuhu mmg ah tshirt muslimah labuh tapi klu dh seluar ketat...huhuhu tudung sarung biasa mmg menutup dada..cume seluar tu je...die melekap ke kaki pastu pakai stokin....
huhuhu mcm xsesuai rasenye..bile jln dh tersipu2 termalu sendiri...
next day nye kluar sarung skirt sudah sng...hehehe seluar tu leh pakai kt dlm rumah je xpun jd kn inner huhuhuhu...
penting kan pk dulu pakaian ape yg kite nk pakai supaya kite terhindar dr melakukan dosa...dan juga kite menambahkn dosa org lain...
dh tu klu org lain nmpk aurat kite...die tgk lgi die berdosa dh kite nk nunjuk ni mmg sah2 la lagi berdosa dan dosa dan dosa dan dosa huhuhuhuhu
for the time being sy suke stokin kaki jenis Silvy Opaque...dulu jename ape eik yg mcm gmbo ala2 mekah madina kan...
skrg ni gmbo kaki ade bunga sekuntum...

 
xkissah la jenama ape pun yg penting selesa...tebal xnmpak kaki..sejuk...
heheheh
handsock pun penting tau..ye la even pakai tshirt pun kkdg nk amik bawang ke sayur ke nk pilih cili ke terselak plak baju kt bahagian lengan dh sendiri yg segan...
klu balik keje or g keje naik LRT pun cmtu gak...kkdg xdpt duduk kan mule la tangan kena hold pemegang yg atas rel tu kan...hehehe dah menggelongsor baju..hehehe mmg la kkdg handsock ni pun ade bentuk lengan kite...stokin ni ade bentuk kaki kite...heehehe sekurang2 mase terselak tu ade la cover bukan kite saje2 nk menunjuk kan tul tak...

Friday, 13 June 2014

Emergency Couple

Assalamualaikum,...
Ni  la gara2 aritu tido lewat sbb nak siap kn jahit shawl...hehehe pastu tetibe takle tido terus tgk tv...tertukar channel 601 di HyppTV..haahhaha terus plak tersuke tgk channel 601...
channel 601 hyppTv ni byk cerita Korea...so cerita yg menarik tu ialah Emergency Couple...hehehehe

hehehe mula2 mcm xminat sgt nak tgk channer Korea ni..tp bile tgk episod 1st cite ni menarik la plak..mase tu rupenye siaran ulangan ingt kan cite tu disiarkn kol 1am...hahahaha...1st2 je dh ade adengan2 yg kelakar...kesian pun ade macam2 la...cerita ni masih on lagi skrg baru episod 16...smpai episod 20 kot hahaha lupe...every Monday & Tuesday kol 10pm di Hypptv Channel 601
 
 
Emergency Couple ni mengisah kan sepasang pasangan kekasih..Oh Chang Min (lelaki) ngn Oh Jin Hee(girl) berkahwin di usia muda...awl 20an...Oh Chang Min ni medic student & Oh Jin Hee ni dietitian kat Medical School tmpat Chang Min study....terserempak mase Chang Min nak tolong sorang student perempuan ni jatuh pengsan...start dr situ diorg jd rapat...
Perkahwinan diorg ni mendapat tentangan hebat la dr keluarga terutama keluarga Chang Min...
Chang Min ni dr keluarga kaya...ayah die, pakcik makcik semua doktor..Jin Hee ni dr family biasa je xsusah sgt xsng sgt...so kluarga Chang Min rase Jin Hee sgt2 la xsesuai tuk Chang Min...So family Chang Min..sekat duit belanja...Chang Min pun terpaksa drop jd medic student bertukar jd penjual ubat heheheh
lame2 Jin Hee pun stress diorg gaduh hari2 pastu cerai...kwin dlm setahun je...
Chang Min pun further study medic kt US..Jin Hee pun trus kn hidup cm biasa...Jin Hee try jgk dlm bidang kedoktoran sbb die nk tau best sgt ke jd doktor...hehehe
 
6 tahun selepas itu
 
 
 
 
Chang Min pun intern kt Kampung Halaman die..cam ala2 housemanship ah klu kt Malaysia ni..heheheh...diorg internship kat Wusho Hospital..kebetulan Ji Hee pun intern di Hospital yg same...
1st registration mmg sgt2 kelakar...
hahahhahaha..sbb mereka bertemu kembali selepas 6tahun utk bekerja bersama di Hospital yang sama dlm wad yg same selama 3bulan...iaitu Wad Emergency
hehahahah
 
 
 



 ni...adik perempuan Jin Hee, Oh Jin-ae...hehehe dgn anak lelaki Jin-ae, Gook hehehe...
si Jin-ae ni curi cincin kawin Jin Hee sbb nak duit beli gitar...hahaha die ni suke menyanyi...hahahaha


 
Scent of Flower
kkot hyanggi ganayo eodiseo nanayo
yeogin kkochi eobtneunde
geudae bakke eobtneunde
gibuni johayo maeumi pyeonhae jyeoyo
gyesog nareul geureohge
ppanhi chyeoda bwa jwoyo
ireon na cheoreom geudaega
utneun moseub bogo shipeoyo
ajig hanbeondo utji mothaetjiman nan
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega piryo haeyo
yeonpireul deureoyo
geudaereul geuryeoyo
igeot bakke aneunge
hal su itneunge eobseoyo
tto isseulkkayo?
geudaereul wihae naega
hal su itneun il
algo shipeoyo naege allyeo jwoyo
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega piryo haeyo

English Version
Scent Of Flower
I smell a flower, where is it
coming from? There are no
flowers here, there’s only you
 
I feel good,
my heart is at peace
Keep looking at me like that
Like me, I want to see
you smiling. Although I
haven’t smiled yet
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love
I hold a pencil and
I draw you out
There’s nothing
I can do but this
Is there something else
I can do for you?
I want to know,
please tell me
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love


Scene ni mase baby Gook kena injection sbb kena jangkitan ape ntah..sedih jgk time...episod berape eik lupe hhehehehe

sofina bag


 
Allahuakbar..hebat betul jename bag sofina ni...sampai bile keluar je sold out bile kluar je out of stok..hebat2
huhuhu teringin jugak nak beli handbag ni hehehehe...
kot2 la ade sesape yg ade koleksi terlebih bag ni...nk jual...inform ke saya yer...hehehehe nk try la pakai handbag ni hehehehe
 



 

art : Tulisan Khat

Cantek sgt2 kan...pernah la pergi kelas Khat ni...mase tu company tmpat keje ni organise 1day session...bahan2 tuk menulis khat ni pn simple je...pen khat..pembaris kertas putih ngn pensel...
mase mula2 nk start tu make sure buat satu garisan panjang horizontal heheheh draw line byk2...pastu nnt ikut la ustaz tulis kt whiteboard...ahaha nmpk mcm mudah eih tp hahaha mmg kelakar pun ade..
tip: menulis dlm keadaan lurus...kedudukan tgn pun kena lurus....
cantek tak contoh2 tulisa Khat kt bawah ni...hehehehehe
 
pakcik sy ade jugak buat business khat ni...ukir atas cermin...paint dekat wall cantek sgt...





Thursday, 12 June 2014

Menjahit : Batu Swarovski

Bismillah...
Assalam,...

suke plak bile tgk blink2 kat ats selendang kan..so g la mencari swarovski utk di lekatkan atas tudung...eemmm susah jgk la nk cari yg original...sbb klu nk tgk kilauan die kkdg nmpk la beza tp klu tgk2 balik cam same je semua harge batu swarovski ni...hehehehe
emmm terpulang la kan ke atas individu...
dh org kedai tu kate ori kite nk ckp ape kan...hehehhe
kite pun xtau nk bezakan huhuhu... yg penting cantek dan xmahal sgt (mampu membeli) pakai je la yer...hehhehehe

Projek pertama heheheh melekat swarovski atas selendang hehehehe rumit jugak uols...iols nye material selendang ni chiffon...chiffon yg berkualiti tinggi yg mmg pakai sng nmpk beralun...so far utk long shawl end curve takde la nmpk jarang...even pakai plain cream...hehehe
kena hati2 nk lekatkn batu swarovski atas selendang ni...hahaha klu terlame sgt mau hangus selendang tu huhuhuhu

tp kalau iron sekejap plak...xlekat plak..basuh2 kang tertanggal..dah org akn ckp batu swarovski xori
padahal iron xlekat hehehehe....

so sesape nk tambah aksesori atas tudung or nak tempah untuk tudung tunang ke kwin ke...leh je g intagram @balqishanicollection , #balqishanicollection or fb https://www.facebook.com/hashtag/balqishanicollection

harge bole runding..yg penting same2 menutup Aurat dengan sempurna #feelinglovesincoveringtheAurah

koleksi color2 batu swarovski mmg byk so bgtau je nak color ape..hehehehe
#jomordershawl