Tuesday, 17 June 2014

stokin Kaki dan stokin tangan

 
rase macam seronok kan bile keluar rumah kite rase lebih secured...mcm mane..klu kite bertawakal kepada Allah...baca doa naik kenderaan...bertawakal..in Shaa Allah, Allah sentiasa di sisi kite...
bile nk kluar rumah tu..berpakaian lengkap menutup Aurat sopan...baru la selesa kan...ni klu kluar pkai seluar ketat pastu tudung pun pendek mst xselesa...pernah last weekend sy g beli brg2 dapur ye la dekat2 nk bulan Ramdhan kn...dis week nak balik JB plak...takut xsempat...k la sarung seluar slack pastu t-shirt..
seluar slack tu melekap ke kaki tau mmg cm xselesa...rase cm xpakai seluar huhuhu mmg ah tshirt muslimah labuh tapi klu dh seluar ketat...huhuhu tudung sarung biasa mmg menutup dada..cume seluar tu je...die melekap ke kaki pastu pakai stokin....
huhuhu mcm xsesuai rasenye..bile jln dh tersipu2 termalu sendiri...
next day nye kluar sarung skirt sudah sng...hehehe seluar tu leh pakai kt dlm rumah je xpun jd kn inner huhuhuhu...
penting kan pk dulu pakaian ape yg kite nk pakai supaya kite terhindar dr melakukan dosa...dan juga kite menambahkn dosa org lain...
dh tu klu org lain nmpk aurat kite...die tgk lgi die berdosa dh kite nk nunjuk ni mmg sah2 la lagi berdosa dan dosa dan dosa dan dosa huhuhuhuhu
for the time being sy suke stokin kaki jenis Silvy Opaque...dulu jename ape eik yg mcm gmbo ala2 mekah madina kan...
skrg ni gmbo kaki ade bunga sekuntum...

 
xkissah la jenama ape pun yg penting selesa...tebal xnmpak kaki..sejuk...
heheheh
handsock pun penting tau..ye la even pakai tshirt pun kkdg nk amik bawang ke sayur ke nk pilih cili ke terselak plak baju kt bahagian lengan dh sendiri yg segan...
klu balik keje or g keje naik LRT pun cmtu gak...kkdg xdpt duduk kan mule la tangan kena hold pemegang yg atas rel tu kan...hehehe dah menggelongsor baju..hehehe mmg la kkdg handsock ni pun ade bentuk lengan kite...stokin ni ade bentuk kaki kite...heehehe sekurang2 mase terselak tu ade la cover bukan kite saje2 nk menunjuk kan tul tak...

Friday, 13 June 2014

Emergency Couple

Assalamualaikum,...
Ni  la gara2 aritu tido lewat sbb nak siap kn jahit shawl...hehehe pastu tetibe takle tido terus tgk tv...tertukar channel 601 di HyppTV..haahhaha terus plak tersuke tgk channel 601...
channel 601 hyppTv ni byk cerita Korea...so cerita yg menarik tu ialah Emergency Couple...hehehehe

hehehe mula2 mcm xminat sgt nak tgk channer Korea ni..tp bile tgk episod 1st cite ni menarik la plak..mase tu rupenye siaran ulangan ingt kan cite tu disiarkn kol 1am...hahahaha...1st2 je dh ade adengan2 yg kelakar...kesian pun ade macam2 la...cerita ni masih on lagi skrg baru episod 16...smpai episod 20 kot hahaha lupe...every Monday & Tuesday kol 10pm di Hypptv Channel 601
 
 
Emergency Couple ni mengisah kan sepasang pasangan kekasih..Oh Chang Min (lelaki) ngn Oh Jin Hee(girl) berkahwin di usia muda...awl 20an...Oh Chang Min ni medic student & Oh Jin Hee ni dietitian kat Medical School tmpat Chang Min study....terserempak mase Chang Min nak tolong sorang student perempuan ni jatuh pengsan...start dr situ diorg jd rapat...
Perkahwinan diorg ni mendapat tentangan hebat la dr keluarga terutama keluarga Chang Min...
Chang Min ni dr keluarga kaya...ayah die, pakcik makcik semua doktor..Jin Hee ni dr family biasa je xsusah sgt xsng sgt...so kluarga Chang Min rase Jin Hee sgt2 la xsesuai tuk Chang Min...So family Chang Min..sekat duit belanja...Chang Min pun terpaksa drop jd medic student bertukar jd penjual ubat heheheh
lame2 Jin Hee pun stress diorg gaduh hari2 pastu cerai...kwin dlm setahun je...
Chang Min pun further study medic kt US..Jin Hee pun trus kn hidup cm biasa...Jin Hee try jgk dlm bidang kedoktoran sbb die nk tau best sgt ke jd doktor...hehehe
 
6 tahun selepas itu
 
 
 
 
Chang Min pun intern kt Kampung Halaman die..cam ala2 housemanship ah klu kt Malaysia ni..heheheh...diorg internship kat Wusho Hospital..kebetulan Ji Hee pun intern di Hospital yg same...
1st registration mmg sgt2 kelakar...
hahahhahaha..sbb mereka bertemu kembali selepas 6tahun utk bekerja bersama di Hospital yang sama dlm wad yg same selama 3bulan...iaitu Wad Emergency
hehahahah
 
 
 



 ni...adik perempuan Jin Hee, Oh Jin-ae...hehehe dgn anak lelaki Jin-ae, Gook hehehe...
si Jin-ae ni curi cincin kawin Jin Hee sbb nak duit beli gitar...hahaha die ni suke menyanyi...hahahaha


 
Scent of Flower
kkot hyanggi ganayo eodiseo nanayo
yeogin kkochi eobtneunde
geudae bakke eobtneunde
gibuni johayo maeumi pyeonhae jyeoyo
gyesog nareul geureohge
ppanhi chyeoda bwa jwoyo
ireon na cheoreom geudaega
utneun moseub bogo shipeoyo
ajig hanbeondo utji mothaetjiman nan
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega piryo haeyo
yeonpireul deureoyo
geudaereul geuryeoyo
igeot bakke aneunge
hal su itneunge eobseoyo
tto isseulkkayo?
geudaereul wihae naega
hal su itneun il
algo shipeoyo naege allyeo jwoyo
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega
gareuchyeo juseyo baeugo shipeoyo
saranghaneun bangbeobeul chaegeuro
al suneun eobtneun geo janha
nal dowa juseyo
geu saram baro geudae nikka
sarangeul allyeomyeon
naneun geudaega piryo haeyo

English Version
Scent Of Flower
I smell a flower, where is it
coming from? There are no
flowers here, there’s only you
 
I feel good,
my heart is at peace
Keep looking at me like that
Like me, I want to see
you smiling. Although I
haven’t smiled yet
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love
I hold a pencil and
I draw you out
There’s nothing
I can do but this
Is there something else
I can do for you?
I want to know,
please tell me
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love
Please teach me,
I want to learn
You can’t learn how
to love from books
Please help me because
that person is you
I need you to know love


Scene ni mase baby Gook kena injection sbb kena jangkitan ape ntah..sedih jgk time...episod berape eik lupe hhehehehe

sofina bag


 
Allahuakbar..hebat betul jename bag sofina ni...sampai bile keluar je sold out bile kluar je out of stok..hebat2
huhuhu teringin jugak nak beli handbag ni hehehehe...
kot2 la ade sesape yg ade koleksi terlebih bag ni...nk jual...inform ke saya yer...hehehehe nk try la pakai handbag ni hehehehe
 



 

art : Tulisan Khat

Cantek sgt2 kan...pernah la pergi kelas Khat ni...mase tu company tmpat keje ni organise 1day session...bahan2 tuk menulis khat ni pn simple je...pen khat..pembaris kertas putih ngn pensel...
mase mula2 nk start tu make sure buat satu garisan panjang horizontal heheheh draw line byk2...pastu nnt ikut la ustaz tulis kt whiteboard...ahaha nmpk mcm mudah eih tp hahaha mmg kelakar pun ade..
tip: menulis dlm keadaan lurus...kedudukan tgn pun kena lurus....
cantek tak contoh2 tulisa Khat kt bawah ni...hehehehehe
 
pakcik sy ade jugak buat business khat ni...ukir atas cermin...paint dekat wall cantek sgt...





Thursday, 12 June 2014

Menjahit : Batu Swarovski

Bismillah...
Assalam,...

suke plak bile tgk blink2 kat ats selendang kan..so g la mencari swarovski utk di lekatkan atas tudung...eemmm susah jgk la nk cari yg original...sbb klu nk tgk kilauan die kkdg nmpk la beza tp klu tgk2 balik cam same je semua harge batu swarovski ni...hehehehe
emmm terpulang la kan ke atas individu...
dh org kedai tu kate ori kite nk ckp ape kan...hehehhe
kite pun xtau nk bezakan huhuhu... yg penting cantek dan xmahal sgt (mampu membeli) pakai je la yer...hehhehehe

Projek pertama heheheh melekat swarovski atas selendang hehehehe rumit jugak uols...iols nye material selendang ni chiffon...chiffon yg berkualiti tinggi yg mmg pakai sng nmpk beralun...so far utk long shawl end curve takde la nmpk jarang...even pakai plain cream...hehehe
kena hati2 nk lekatkn batu swarovski atas selendang ni...hahaha klu terlame sgt mau hangus selendang tu huhuhuhu

tp kalau iron sekejap plak...xlekat plak..basuh2 kang tertanggal..dah org akn ckp batu swarovski xori
padahal iron xlekat hehehehe....

so sesape nk tambah aksesori atas tudung or nak tempah untuk tudung tunang ke kwin ke...leh je g intagram @balqishanicollection , #balqishanicollection or fb https://www.facebook.com/hashtag/balqishanicollection

harge bole runding..yg penting same2 menutup Aurat dengan sempurna #feelinglovesincoveringtheAurah

koleksi color2 batu swarovski mmg byk so bgtau je nak color ape..hehehehe
#jomordershawl






Mary Kay : Botanical Effects Skin Care

Bismillah hirrahmanirrahim...

Siapalah yg xnak kulit muka kelihatan segar, berseri, cantik, bersih dari segala jerawat...mulus...tak kira la lelaki ke perempuan ke semua akan make sure kulit muka akn sentiasa segar dah selesa....
So...setiap kali ade org nak ajar2 make up ni...aku selalu la teruja nk join hahaha konon2 nak teror la make up nnt...sejak2 nk pakai contact lense,,,hehehe aku ni pemakai tegar spec mata...hahahah nk buat lasik nnt la kot...

So bile kt opis ni ade buat class free...aku g la join...
bile2 join rupenya organiser invite MAry Kay selaku skin expert utk bg talk...best jugak la diorg mmg sgt2 professional..pakaian yg menarik...ade blazer ade standardise color...formal la...mmg betul2 ala2 corporate ah hehehehe...

Mule2 masuk macam...ala ni mst kena beli produk ni hahahah biasa la minda org Melayu cm aku ni suke pk2 negatif padahal bagus je join sbb utk diri sendiri jugak bukan tuk org lain...
Mary Kay xpaksa pun nak jd dealer ke agent ke beauty consultant ke...terpulang kepada individu...rase2 mmg diri sendiri nk cantek xkan nak suruh org paksa plak kan...

sesi ni sgt menarik smpai aku pun teruja tuk jd Beauty Consultant Mary Kay ni...hehehe so aku ni kiranye New Beauty Consultant la hehehehe

Produk pertama yg memikat hati ialah  Botanical Effects Skin Care...Masker die sgt2 terbaek...tapi masker ni kena pakai 2 kali seminggu la baru la nmpk kesannye...kesannye xnmpk drastik tau..die makan mase...ikut kesesuaian kulit muka

Terdapat 3 formula:1) kering 2) Normal 3) Berminyak...
aku mencube formula 2) Normal

Brief skit la pasal produk Botanical ni eik...
ianya terdiri daripada 2 jenis botani utama yang bermanfaat utk semua jenis kulit.
Silymarin (milk thistle) ialah antioksidan handal yang membantu melindungi kulit daripada elemen persekitaran di samping melegakan dan menyegarkan kulit...

Luo Hon, juga dikenali sebagai "Buah Panjang Hayat", terkenal dgn kandungan antioksidan yang amat berkesan dan dipercayai berupaya merangsang kesihatan dan kesempurnaan kulit....
(Sumber:thelook Sept 2013)

hehehehe


 

 

 





 

 

 

 
 

Mary Kay : Cosmetic

Assalam....


hehehehe Alhamdulillah...
So far mmg nak try pakai Produk Mary Kay ni...heheheh mcm best je kan....hehehe

CC cream mmg terbaek hehehehe suka pakai...
combine pakai dgn Time-wise Matte-wear liquid Foundation mmg awesome....picit je kat atas tapak tangan kedua2 produk ni pastu terus je apply ke muka...mmg jimat mase dan hasilnyer terbaek la...hehehehe

Try la..bole je contact or whatsapp sy 019-7375615 zarith kalau nak tanye pasal produk ni hehehehe
 
Nak cerita skit la pasal CC Cream Mary Kay ni kan....baru je release April 2014 ni..hehehehe terus grab...hehehe
CC Cream ni Sunscreen SPF15...
Kulit kelihatan lebih sempurna..tanpa kecelaan dengan 8 manfaat hebat dalam satu sahaja langkah mudah....CC cream ni cukup sempurna utk penampilan yg ringan, tahan lama dan yg paling penting cantek berseri....
CC cream ni jgk dikenali sbg Pembetulan Tona Wajah...klu dipakai berserta dgn hydrate botanical effect mmg lg tahan lame..make up sentiasa kekal...so lepas solat zuhor pakai semula Hydrate sapu je CC cream ni...dh nmpk gorgeous uols...

8 manfaat tu ialah...
1) Melindungi kulit dr sinaran UVA & UVB dgn spectrum luas SPF15
2) Mencerahkan tona kulit
3) Membetulkan dgn pelitupan yg ringan
4) meminimumkan kemerahan kulit
5) Melitupi tampilan cela-cela dgn segera (membantu melenyapkn parut jerawat)
6) Kulit kekal hidrat selama 10jam
7) Mengurangkan tanda-tanda penuaan
8) melindungi kulit drpd radikal bebas yg merosakkn kulit